MENU INFORMATIE

De nieuwe wereld

In de moderne gastronomie vinden wij het belangrijk om duurzaam te werken en een balans te vinden bij het gebruik van dierlijke en natuurlijke producten.

Onze menukaart beweegt met het seizoen mee, we maken gebruik van wat de natuur en wat voornamelijk Nederland ons te bieden heeft.

De basis van OASE is puur en eerlijk eten, zo komen onze producten vrijwel direct van de bron. Daarom werken we samen met vele regionale leveranciers.

koken
Angus_Steenhoeve

Vlees

Ons vlees komt van 100% nederlandse bodem en werken uitsluitend met runder rassen als Galloway en Holstein. Holstein ook wel de ”dubbeldoelkoe”. Nadat ze uitgemolken is word ze nog even goed verwend en krijgt de koe in ruime strohokken, minstens 120 dagen de tijd om uit te groeien tot een volwaardige vleeskoe.

Onze Galloway runderen begrazen verschillende natuurgebieden van het Zeeuwse Landschap in de Gemeente Sluis Breda. Lekker en zuiver gras gevoerd vlees zonderantibiotica wat het gezonder en duurzamer maakt met respect voor dier en natuur.

Groenten & Fruit

De familie Teunissen stond aan de wieg van lokale groente- en fruithandel in Brabant. Door hun passie en vakmanschap is Teunissen uitgegroeid tot een begrip in West-Brabant.
  De verse verleiding uit Oudenbosch is een duurzame groenteboer die groenten en fruit beschikbaar stellen van de lokale groentenboer. Dus geen onnodige tussenpersonen of transport uit verre landen, maar groente en fruit van hollandse bodem.

100368802_3239135706138575_7973516844113854464_n
89911745_901608383586140_2040649531967668224_n

Brood

Bij ECHT BROOD uit Breda bakken de bakkers brood net als vroeger op basis van meel, water en zeezout. Ze gebruiken als rijsmiddel een eigengemaakte desem. Het hele proces is te volgen in de open bakkerij.

Het brood wordt hier vers voor ons bereid met enkel 100% natuurlijke ingredienten.

 

Kaas

Het Kaasatelier: dé kaasaffineur voor de horeca. Opgericht door gepassioneerde kaasliefhebbers en ervaren horeca professionals Joost van Nijnatten en Lotte Franken. Zij werken met de seizoenen mee. De smaak van kaas verandert immers ook elk seizoen. Dit komt doordat koeien, geiten en schapen in de zomer van vers gras kunnen genieten, terwijl ze in de winter vaak vooral leven van gedroogd gras. Wij voegen regelmatig nieuwe kazen aan ons kaas bord toe.

Kaasatelier3-1100x991
610bfb8cf4b0952eac05a120-large

Spaanse producten

Waarom spaanse tapas? Wij nemen zeer exclusieve producten af bij Jamoneria by Rick uit Breda en besloten daar wat mee te doen.
Rick is een officieel getrainde cortador, wat een moeilijk woord is voor iemand die met de hand Iberische hammen kan versnijden like a boss. Rick importeert producten zelf vanuit Spanje en kent de leveranciers goed, zo kunnen we er zeker van zijn dat dierenwelzijn in acht genomen wordt.

Product informatie

Dutch yellowtail

Kingfish Zeeland is gevestigd in de provincie Zeeland en maakt gebruik van het pure zeewater van de Oosterschelde, een Natura 2000-natuurreservaat, om een gezonde, antibioticavrije delicatesse te kweken: de Dutch Yellowtail. Deze vis wordt door de Good Fish Foundation aanbevolen als ‘groene keuze’ op de Viswijzer: een uitstekend en duurzaam alternatief.

 

magazine-yellowtail-kingfish-uit-zeeland-1-800x450
tomasu-sojasaus

Tomasu sojasaus

Tomasu sojasaus gebrouwen in Rotterdam, een unieke sojasaus. Het idee ontstond uit een holistische gedachte: ze wilden vanaf 0 beginnen en alles zelf doen. “De kennis die we hadden gooiden we overboord.” De sojasaus wordt gebrouwen in robuuste houten whiskey vaten van 30 tot 50 jaar oud. Wanneer het mengsel 24 maanden gerijpt heeft wordt het geperst met behulp van katoenen doeken uit Japan. Dit duurt ongeveer een week: pas na 48 uur verschijnt de eerste druppel sojasaus.

Oesterij Special

Deze mooie volle oesters komen uit de beste kweekgebieden met veel stroming en een hoog voedselaanbod. Het nationaal park Oosterschelde is het grootste nationale park in Nederland, bekend om het zuivere schone water. De oesters worden geaffineerd in oesterbassins met gefilterd Oosterscheldewater.

2020408 - Food Inspiration - Meliefste - © Chantal Arnts 48